maandag 10 november 2014

batik workshop

 

Vorige week heb ik bij de DIY textile school een 2 daagse workshop van Rita Trefois gevolgd. Het was een vervolg op de vorige 2 workshops die ik bij haar gevolgd heb. Deze keer ging het over ontkleuren, waarbij het de bedoeling is dat je zowel nog het witte van de stof goed ziet als de tussen liggende en de laatste donkere kleur. Wat een prachtige resultaten geeft dat, en best wel lastig want het is een heel proces van was laag opbrengen, kleuren, waslaag, ontkleuren. Normaal gesproken gaan al je kleuren mee kleuren die eronder liggen, en dat is in dit proces nu zo leuk, wit blijft wit en rose blijft rose net als de rode streepjes. En alles is geverfd met de Tobasign verf wat ik ook gebruik voor zijde, en dat zijn zulke mooie diepe en heldere kleuren. En heus ik moet nog heel veel oefenen met het batikken want dat is een moeilijke techniek.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Inderdaad een mooie maar tijdrovende en moeilijke techniek, maar zeker waard om goed mee te experimenteren! Gat zeker lukken.

Beth zei

I love batik and your two pieces are really lovely, rich colors and texture!!

Liesbeth Wessels zei

Inderdaad prachtig, ben heel benieuwd naar deze techniek. Je gaat hier vast prachtige dingen meemaken. groeten van liesbeth

Jo Huijsman zei

Heel bijzonder.