dinsdag 29 april 2014

Wat is dat lang geleden dat ik een berichtje geplaatst heb, niet dat ik niks gedaan heb, ik ben juist erg druk bezig geweest met groter werk, wat ik helaas niet kan laten zien omdat er straks een van in Groningen komt te hangen. En de andere werken heb ik oa voor de atelierroute gemaakt die 23 Mei begint, en dan heb ik nog een quilt voor de wedstrijd Imagine  in Saint Marie aux Mines, en ja allemaal met een thema en dat is hard en veel nadenken en proefjes en proefjes maken. En nu wilde ik wel weer eens lekker experimenteren en omdat ik ook wat kleine werkjes maak voor de atelierroute kwam dat goed van pas.
Nu heb ik het boek Hot Textiles van Kim Thittichai`s  en kwam al surfende op een leuk you tube fimpje van haar terecht. De eerste laag is een gezeefdrukte lutradur, tweede laag tyvek, derde laag een soort van net, vierde laag organza, dit alles in een raster gestikt daarop tussen bakpapier de strijkbout erboven en daarna nog met de heatgun om wat meer open gedeeltes te krijgen. Als laatste met foil on erop. Het was heerlijk om weer eens op een andere manier te werken dan met een thema.


7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een leuk experiment! Weer net even wat anders. Ik ben benieuwd naar je werk. Groningen ga ik in elk geval kijken! De atelierhouder gaat niet lukken dit keer, jammer. Maar veel succes gewenst!

Beth zei

Really lovely pieces. I love the texture. Looking forward to seeing your new work when it can be veiwed.

Knutselpret zei

wat leuk weer en je bent dus wel lekker bezig zo te zien.
Leuk dat je weer mee doet met de atelierroute.
Als ik tijd heb kom ik nog ff buurten :)
Groetjes Albèrtje

Jo Huijsman zei

Wat vind ik dit mooi en ik kom naar Groningen.

miekequilt zei

Welkom terug in blogland!

miekequilt zei

Welkom terug in blogland!

Nienke zei

Pareltjes, dat zijn het!