zaterdag 28 september 2013

Workshop bleken en verfen

Afgelopen vrijdag heb ik met Nienke en Jose bij Marjolijn thuis een workshop bleken, afklemmen en weer verfen gedaan en dit is het mooie resultaat geworden.  Van een commerciele lap eerst de stof gebleekt en daarna weer geverfd maar ook zelf geverfde lappen heb ik gebleekt en weer geverfd wat dan ook een heel ander resultaat geeft. En wat een prachtige dag hadden we, de zon scheen en wat was het gezellig maar ook hard gewerkt hoor. Het maakt veel uit of je verdunde chloor gebruikt of puur, bij de pure chloor bleekt de stof vrijwel meteen, en de verdunde moet je wat meer geduld hebben, en dat is soms best lastig. Dat heb ik dus over het algemeen niet echt. Dan is het fijn als je tussen door een ander lapje vast gaat afklemmen en gaat bedenken hoe je het patroon erin wilt hebben. En dat kan op veel manieren wat ik zelf ook erg leuk vind om  een lapje in een bak neer te leggen en er met de chloor bus lukraak overheen te gaan, krijg je mooie organische vormen. Erg leuk om uit te proberen en een dag die leerzaam, leuk en erg snel voorbij was.12 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat een geweldige dag! We zijn weer heel wat wijzer geworden. Het is voor herhaling vatbaar!

Chriss-Cross zei

Wat zijn jullie goed bezig geweest! Mooie lapjes!

mia zei

Wat een goed idee om de geverfde lappen opnieuw te gebruiken, ze zien er spannend uit.

Aart zei

Mooie resultaten! Het is altijd spannend wat chloor met de stoffen doet.
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Spannende resultaten, van een gezellige dag!

els zei

Ziet er mooi uit. Kan me voorstellen dat je die dag genoten hebt.

Janny de Roo zei

Jullie enthousiastme is wel aanstekelijk....

christina zei

Het is altijd mooi als het weer meewerkt. ZIt je niet met die chloorlucht binnen. En je hebt er nog prachtige lappen aan overgehouden.

Liesbeth Wessels zei

Leuke experimenten, en prachtige resultaten.

José zei

Ja, was gezellig en leerzaam en dat buiten!

Beth zei

That looks like so much fun! Beautiful results too!!

miekequilt zei

Mooie resultaten zeg. Ik vind dat chloor gedoe altijd spannend, maar er komen vaak mooie lappen uit, zo blijkt maar weer.