zaterdag 20 juli 2013

Verflappen

1ste
 
2de

Met deze mooie en warme dagen is het toch heerlijk om de verf tevoorschijn te halen en lekker uit de vrije hand te gaan verven. Bij de eerste heb ik de stof plat op de tafel gelegd en ben daar met de verf overheen gegaan. Dit heb ik lekker in de zon laten liggen totdat het zo goed als droog was en heb de lap toen uitgespoeld.  De tweede foto is een lap om een buis gewikkeld en daar heb ik deze mooie lime kleur geverfd. Dank zij de stalen kaarten ruil van Nienke. De derde was een mislukte lap en ook deze om een buis gewikkeld, dan wel 2x dubbel gevouwen en schuin eromheen. De laatse twee zijn ook op de tafel geverfd, alleen meteen daarna heb ik ze voorzichtig ingeplooid in een bak gelegd en even in de magnetron, de verf loopt dan iets meer uit, gezien de eerste lap. Nu heb ik nog lappen liggen die ik met de koude was nog verder wil verven.3de
4de

5de
Posted by Picasa

9 opmerkingen:

Knutselpret zei

Tjee wat een kunstwerken weer en dan zoveel tegelijk, mooi hoor !!
Groetjes Albertje

Will Duijst zei

Wat een heerlijke vrolijke kleuren, schitterend

Hannie de Beer zei

Wat een goed idee Suze om op deze manier te verven! Zo kleurig zijn ze geworden. Leuk, dat je ook aan het verven bent geslagen. Heerlijk toch met dit warme weer!

Aart zei

Mooie lappen Suus. Er komt weer zo'n lekker verfweekje aan, Succes!
http://quiltaart.blogspot.nl

Beth zei

Wow. Does that look like fun!!! You have some beautiful pieces to work with and I don't think the 3rd piece is a failure at all. Wonderful depth!!

Nienke zei

Oooh ik zie dat ik niet de enige ben die de zon het werk laat doen, gaaf hoor, ik zal morgen ook eens wat posten, nu te warm voor ;-)

christina zei

Prachtige kleuren

mia zei

Die zon die weet wat, mooie lappen heb je getoverd.

miekequilt zei

Was je eerste lap in de soda geweest? En droog toen je hem schilderde? Lijkt me zo leuk om te doen, maar vraag me af wat het beste resultaat geeft.