maandag 13 augustus 2012

Shibori

Nog even en mijn blog is een verf blog aan het worden maar ook zo leuk om te doen en vooral nu in de zomer met het mooie weer. Afgelopen zaterdag heb ik met een paar vriendinnen Shibori geverfd voor mij niet onbekend en veel leuker om met een paar vriendinnen lekker te kliederen, het was dan ook een mooie dag om dit te doen. En weer zo verrassend om te zien wat eruit komt. Lap1 heb ik eerst een tunnel in gestikt en wat groter dan de buis was daarna met een naai draad omgewikkeld, doordat de tunnel te ruim was kreeg ik plooien maar dat was dus een verrassing wat eruit kwam ik vind het weer een cadeautje. Lap 2  heb ik schuin om de buis gewikkeld met wat dikker touw. Lap 3 was al een geverfde gele lap bij deze heb ik ook eerst een tunnel gestikt precies op de maat van de buis en deze met verdikte procion in gekleurde banen met een schuim kwast de verf opgebracht, even 5 min laten staan daarna in een soda badje gezet. Lap4 heb ik de lap in drieën gevouwen ik denk ook schuin om de buis maar dat ben ik dus alweer kwijt, touw gebruikt tot het op was toen verder gegaan met wikkelen en opstropen. Lap5 is een tricot die ik eerst een petrol kleur heb geverfd daarna dubbel gevouwen, schuin om de buis gewikkeld met touw omgewikkeld en in een paarse fluoriet bad geverfd, alleen ik wilde er nog wat rose in hebben dus na het drogen weer om een buis gewikkeld als een worst met een papje ontkleurder en rose erop gekwast in de zon gezet en uitspoeld. Ik heb `m even om de lamp gedrapeerd zo zie je hoe leuk hij is als sjaal. Ach het zijn van die leuke experimenten met soms heel verrassende resultaten. Oh en ik had nog een zijde sjaal geverfd maar die ben ik al kwijt aan dochterlief en natuurlijk nog geen foto kunnen maken.

lap1
lap2
lap3
lap4

Posted by Picasa

Sjaal

Lap57 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke lappen geworden Suus.
GR. Sonja

els zei

Wat een prachtige lappen zijn het geworden.
els

Hannie zei

Wat zijn ze mooi!!! Een fijne techniek hé met prachtig resultaat. Vooral de tricot "Sjaal" is helemaal geweldig! Waar heb je dat materiaal gekocht?

Beth zei

You've gotten wonderful results. I like them all especially lap 4 because it is so unique and the figuring of dye is so beautiful. What fun.

Knutselpret zei

Wat een pracht lappen,
maar wat ga je er nu mee doen weet je dat al of moet dat nog bedacht worden :))
Groetjes Albèrtje

Will Duijst zei

Wat zijn ze mooi!

marjolijn zei

Wat een heerlijke lappen, Suus. En nog gelukt om je aan te melden bij de cursus van Ineke, hoorde ik. Hartstikke leuk!
gr. Marjolijn