dinsdag 17 juli 2012

mythen en sagen

Vandaag heb ik mijn quiltje voor de artfor12 groep met als thema mythen en sagen afgemaakt. Ik heb de legende van het Solse Gat verbeeld. Ik plaats hier de link om het uitgebreide verhaal eventueel te lezen. Het gaat over een klooster wat eeuwen geleden in het puttense bos stond. De monikken leiden een leven van weldaad en feesten en in een kerstnacht na een donderslag is het klooster weggezonken in het bos en er bleef een donker gat over.Sinsdien komen er elke nacht uit het gat geluiden van klokken eerst zacht en steeds harder daarna komen de geesten van de monniken en al klagend gaan ze in een lange rij rondom het gat waar een blauwe gloed opstijgt. Daarna zweven ze rusteloos uiteen.
 

Zo en nu ga ik eerst al die leuke oma werkjes maken, ik heb nog zoveel plannen wel jammer dat ik ze er hier niet op kan zetten anders leest DD het. Ik heb nog 6 weken te gaan en word een beetje kriebelig zouden oma`s ook nestdrang krijgen?

4 opmerkingen:

Hannie zei

Leuk geworden Suze ,en met een spannend verhaal erbij!
Ik meen dat je het werk een slagje hebt gedraaid? Zo met de strookjes groen is het een goede weergave van het Solse gat.
Veel plezier met de Omawerkjes!Ik denk inderdaad dat Oma's ook nestdrang krijgen!

Knutselpret zei

Wat weer een mooi projekt van jou hand je moet er maar opkomen.
Natuurlijk kennen wij het verhaal van het solse gat.
Denk er om 6 weken zijn zo om.
Groetjes Albèrtje

janneke zei

Mooi al die verhalen op de Veluwe. Maar ook een hele mooie 'quilt vertelling' hiervan.

Christina zei

Wat een prachtig verhaal. Je hebt er weer wat moois van gemaakt.

En die nesteldrang van oma's? Ik weet het niet meer.