maandag 20 februari 2012

Handwerkbeurs

Gisteren was ik op de handwerkbeurs in Zwolle en heb daar weer heerlijk tussen de lapjes, verf, en wolletjes geneusd. Erg leuke kinderstofjes gekocht voor twee boxkleden te maken. Een voor dochter en een voor mezelf, ja ik word als alles goed gaat in augustus Oma. Nu wil dochter hollandse stofjes maar ik kon de fris groene met kikkertjes en beestjes  niet weerstaaan. Ik geniet er tenminste heerlijk van. ( dat ik oma word)  Nadat we bij de stand van NBvP hadden gekeken, wilden we ook wel eens het stokbreien of bezemsteel breien uitproberen. Een set bezemstelen gekocht dikte 25 mm. Met een mooi doorloopgaren wat normaal sokkenwol is moet het een mooie open gebreide sjaal worden. Het is eigenlijk heel simpel. Je zet een ketting met een haaknaald van 50 lossen op, het moet deelbaar door 5 zijn. De volgende naald of toer maak je een lus in de losse en schuift die op de steel. Zo heb je 50 lussen. Volgende toer schuif je groepjes van 5 lussen op de haaknaald en haakt daar omheen 5 vasten. Als je aan het eind van de toer bent zijn alle lussen omgehaakt en dus van de stok af. Je hebt dan nog 1 haaklusje om je haaknaald deze doe je weer op de stok. Dan maak je weer in elke vaste een lus tot je weer 50 lussen hebt. En dit herhaal je steeds.


Posted by Picasa

7 opmerkingen:

Sonja Thalen zei

Hallo Suus. Wat leuk dat je ook oma hoopt te worden.Spannend.

Hannie zei

Ooh wat fijn, dat je ook Oma gaat worden, heel spannend! Je aankopen voor de boxkleden zijn superleuk. Ik zou ook gevallen zijn voor de kikkertjes,de puzzelstof past er geweldig bij.
En je sjaal wordt helemaal blitz!

marjolijn zei

Wat leuk joh, gefefliciteerd! Leuke stofjes heb je gescoord. En alvast veel maakplezier.
gr. Marjolijn

Beth from Maine zei

What great fun fabrics. I don't buy fabric, I make it. But not for my grandchildren. It's so much fun to buy bright kid fabrics and have them enjoy it so much.

Nienke zei

De kikkertje zijn zo lief!! En dat van die shawl vraag ik je nog wel eens want het ziet er superleuk uit!

Christina Fokkema zei

En zo komen er steeds meer quilsters bij die oma worden. Join the club.

Weer een nieuwe dimensie in je leven.

Gefeliciteerd.

Anja zei

Hoi Suze,
ik zag je vanmorgen in de winkel en dacht: hé, ik moet toch weer eens op je blog kijken. Wat leuk, je wordt oma! En die kikkertjes....echt superleuk en vrolijk die stofjes. Ben benieuwd hoe het gaat worden.