maandag 23 januari 2012

verflappen

Nadat ik de foto`s van Nienke had gezien met de mooie bruinen heb ik de verf ook maar weer eens uit de kast gehaald en geprobeerd na te verven. Ik ben met een project bezig waar ik een bruine stof in wil gebruiken. Dus Nienke ik dank je hartelijk voor je verf experimenten. Maar hoe ik nu aan die rose en die paarse kom is mij ook een raadsel, misschien toch een kleur vergeten bij te voegen. Maar er zitten een paar hele mooie bruinen bij. Het zijn allemaal fat quaters, en ik heb maar 50 ml soda,zout erbij gedaan. Alleen de eerste zit 100 ml soda,zout bij. Mmm misschien is dat het wel.

Posted by Picasa

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Heel verrassend dus, maar ook die rose en paarse zullen vast wel een keer van pas komen. Nog maar een keer wat zakjes klaarleggen, misschien?
Ik geef toe, ik heb ook weer zo'n zin gekregen om te verven!
gr. Marjolijn

Hannie zei

Ik denk ook dat die rose en paarse heel bruikbaar zijn. De bruinen zijn prachtig! Gewoon nog eens proberen!
Ik zit ook te popelen om uit te proberen,maar er ligt nog zoveel ander werk wat voorgaat....

Liesbeth Wessels zei

Prachtige kleuren, die rose en paarse zijn welliswaar een verrassing maar toch wel heel mooi. Het werkt wel aanstekelijk, groeten van liesbeth

Chriss-Cross zei

Ik denk dat Nienke veel mensen aan 't verven zet! Vandaag heb ik ook een serie geverfd; staat nu lekker te sudderen. Maar ik twijfel ook regelmatig of ik wel de juiste kleuren en hoeveelheid in de zakjes heb gedaan. Morgen weet ik welke ik opnieuw moet doen...

Christina Fokkema zei

Dat is nog eens een verrassing om die andere kleuren tevoorschijn te toveren. ik heb ooit zwart geverfd en dat werd ook paarsbruinachtig.

Nienke zei

Prachtig Suze, en ik denk dat de 50 ml. soda/zout op zichzelf wel genoeg is voor een fat-quarter hoor. Alleen als het een droge lap is, zou je meer witte stukken ertussen kunnen krijgen. Ik week ze altijd eerst voor in de sodaoplossing, wring ze uit, in een zakje en dan nog 50 ml. erbij.
Maar wat de paarse en de roze betreft, denk ik toch dat er wat vergeten is, zo´n kleurverschil komt niet door te weinig soda. Andere reden kan zijn dat de geel die je gebruikt hebt, oud was of niet de juiste concentratie had of er geen zin in had ;-). Ach, moet kunnen!