donderdag 28 juli 2011

website

He he daar is hij dan twee maanden terug begonnen aan een website en nu is hij dan klaar, was even een klus maar erg leuk om te doen, vandaar dus dat het soms wat stiller op mijn blog was. Dus willen jullie een kijkje nemen, dan zou ik dat natuurlijk erg leuk vinden. De foto is van een klein werkje wat ik vorig jaar voor mijn dochter heb gemaakt.

woensdag 20 juli 2011

compositie

Gisteren ben ik bezig geweest met een nieuwe compositie te maken. Uit het boek van Katie Pasquini Design Exploration word op een andere manier verteld hoe je een ontwerp maakt. Je tekent vormen op kalkpapier die knip je ruim uit ( anders zie je de lijnen niet meer) dan leg je ze onder een vel tekenpapier, en tekent daarop de eerste vormen die je gemaakt hebt. En zo ga je verder en kunt daar dus een leuke compositie mee maken. Daarna heb ik het met aquarelverf ingekleurd, was een erg leuke oefening.
Posted by Picasa

maandag 18 juli 2011

Compositie 3

Vorig jaar tijdens een workshop zeefdrukken had ik twee lappen gemaakt, en nadat het 1 jaar in kast heeft gelegen ben ik maar eens gaan brainstormen wat ik er nu verder mee ging doen. Ik heb de lappen aan elkaar gestikt ben toen verder gegaan met zeefdrukken en gestempeld, daarna heb ik er hier en daar wat angelina en tule overheen gelegd, gestikt met ondertransport aan en later met de boventransportvoet (zie vorig bericht). Op de textielplus beurs had ik bij de stand van Zijdelings silky soft gekocht dat zijn zulke mooie kleuren en het glanst ook nog eens mooi, ik hou nu eenmaal van bling bling. Stukjes daarvan heb ik versmolten tussen bakpapier, hier en daar nog wat verf eroverheen en het werd steeds mooier, daarmee heb ik de compositie verder afgemaakt.
Hij is 30 cm bij 68 cm, en een mooi maatje voor in de trapopgang.
Posted by Picasa

dinsdag 12 juli 2011

Boventransport voet


Posted by PicasaMisschien hebben meer mensen er last van, ik in ieder geval wel dus ik wijd hier even een blogje aan. Als ik een zeefdruk wil stikken me het ondertransport aan dan maakt mijn Bernina wel hele kleine steekjes, het is net of het voetje niet lekker over de stof wil door glijden, dus dat was balen. Op een gegeven moment had ik al het voetje vervangen voor de applicatievoet en dat ging al iets beter. Maar dat kon nog beter. Nu sprak ik vorige week een paar quilt vriendinnen en een van hen vertelde mij dat ik dan de bovenstransport voet erop moet doen. En werkelijk dat ging super ik heb nu tenminste mooie gelijke steekjes. Het komt denk ik door de extender base die ik heb gebruikt om de trapsuutjies verf transparant te maken. Er komt dan lijkt het wel een film laagje op de stof. En als ik de BSR aan heb, dan heb ik daar geen last van omdat je dan zelf de stof beweegt. In ieder geval weer wat geleerd.

maandag 11 juli 2011

36 kleuren verfen


Vorige week heb ik gezellig met een paar vriendinnen een serie geverfd nu eens een keer niet met Rode Jaspis maar met Rose Toermalijn. Nu heb ik 8, 9 en 10 overnieuw gedaan want zoals je ziet is dat een Turquoise en een oker daar klopt natuurlijk niks van want de turquoise moet een Rose Toermalijn zijn en de oker een iets donkere RT. Dat heb je ervan als het gezellig is, dan let je soms niet goed op. Waarschijnlijk heb ik uit de barnsteen bak de verf gepakt in plaats van de RT.
Na het uitspoelen heb ik nog wat lapjes aan de restje verf toegevoegd en dat zijn weer mooie pastels geworden.
Je word toch helemaal blij van zulke mooie kleurtjes.

donderdag 7 juli 2011

Rag quilt

Vandaag was het mooi weer om de ragquilt voor onze jongste dochter af te maken. Ik had in Italie alles al gestikt, maar vond het daar wel erg warm, om `m in te knippen. Dus de afgelopen dagen heb ik dat lekker buiten kunnen doen. Daarna een katoenen hoes gemaakt quilt erin dicht gestikt en gewassen. De quilt uit de hoes gehaald en in de droger gestopt, ik had het wekkertje op 15 min gezet om de zeef tussen door leeg te halen en dat was maar goed ook. Zaterdag is ze weer terug van vakantie dus dan kan ik `m overhandigen.
Posted by Picasa

maandag 4 juli 2011

Vakantie



Het is alweer een tijdje stil op mijn blog geweest dus eerst maar even een berichtje maken en de andere blogs  bij gelezen.Wij waren de afgelopen twee weken in Toscane. Een erg mooi land met lekker eten en vriendelijke mensen. Het weer was prachtig elke dag zo rond de 30 graden. Elke ochtend op ons balkon hoorden we een koekoek en elke avond een uil. Geweldig toch.
In Sienna een prachtige kathedraal gezien, zowel van binnen als van buiten, alleen jammer dat we binnen niet mochten flitsen.
Lekker veel gelezen en ik heb de rag quilt voor onze jongste dochter afgemaakt, op het inknippen na dan want daar vond ik het toch wel erg warm voor.
De foto`s van Sienna en Toscane. De eerste is een van de vele mooie tegelvloeren in de kathedraal, de tweede is de kathedraal in Sienna en de derde was ons uitzicht vanaf het balkon. Om nog even na te genieten.