maandag 28 februari 2011

Handwerkbeurs

Gisteren naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest, en ik ben bang dat ik weer schandalig veel heb ingeslagen, maar ja allemaal wel erg goed te gebruiken. Het was weer gezellig druk en een grote diversiteit op handwerk gebied. Ik heb ook Christina, en Marjolijn, ontmoet. Ze herkenden mij gelukkig, want ik vind dat altijd moeilijk als je alleen een foto gezien hebt. En vooral als het dan ook nog druk is.

Ook het kantklossen vind ik altijd zo mooi, en ziet er voor mij erg ingewikkeld uit.
Bij mijn-eigen heb ik angelina en de gekleurde lutradur gekocht. Print verf bij stofttotverven, verder nog mooie garens, een bus spuitlijm, wolletjes, hankies en fiberfill.  Dus voorlopig moet ik hier even mee vooruit, en een mooi lapje met een grafisch printje, ik kon `m niet laten liggen voor 5 euro de meter, hij ligt onderop.

zondag 13 februari 2011

Expo Patchwork en quiltdagen

Vandaag met vriendin Cora naar de Expo in Vijfhuizen geweest. Cora vond het vooral erg leuk om Supergoof te spreken en haar quilts te bewonderen.
Het was weer erg gezellig er was veel variatie in de winkels, en ook bekende bloggers gesproken zoals Nadia, Sonja, Wietske en Supergoof .Alleen Hannie heb ik gemist, dat was jammer maar dat komt vast wel weer een keer op een andere beurs of TT. De quiltjes van Art for 12 bewonderd wat erg leuk is als je ze dan in het echt ziet. Ook mooie Art quilt bewonderd, en quilts gezien die mij minder aanspreken. Zoals jullie zien heb ik weer het nodige aangeschaft. Geweven en flanellen lapjes voor mijn jongste dochter Margreet die dolgraag een Ragquilt wil, met van die zachte stofjes en dan vooral in landelijke kleuren en ik mocht geen rood, groen en geel meenemen, nu dat is gelukt met tussen door bellen naar DD. Leuke en mooie spulletjes voor mezelf. Een zakweegschaal en folie van stoftotverven. Moerbeiboombast, een mooi potje glitterverf en nog wat stempels.
Posted by Picasa

zaterdag 12 februari 2011

stof geverfd

Donderdag heb ik wat lappen in de verf gezet, ook wat lappen met een andere structuur. De bovenste is een fluweel van de Ikea en die doet het ook erg goed vind ik. De tweede zijn stukjes kant van mijn schoonmoeder haar trouwjurk, rechts daarvan is een cotton scrim. Daarna komen de katoentjes en de donkere laatste is een katoenen canvas. Die lap heb ik op een zeil gelegd, en daar de turqoise banen met daar tussen door de azuriet gespoten.

Posted by Picasa

maandag 7 februari 2011

vrijkaartjes

Van de week belde Lia mij op van stoftotverven of ik twee vrijkaartjes wilde voor de Patchwork en quiltdagen in Vijfhuizen. Nu daar zeg ik geen nee tegen. En ja waarom ik ze nu kreeg was voor mij ook een vraag. Maar het bleek dat ze op de hoogte was van het feit dat ik de wollenstof die ik bij haar had gekocht, gewassen had en heel stom, en waar ik dan ook absoluut niet over na heb gedacht,  ik heb `m niet eerst uit elkaar gehaald maar opgevouwen in de trommel gedaan en de wasmaschine op een wolwas programma aangezet. Eruit gehaald en tot mijn schrik was de wol dus gaan vervilten in de wasmachine. Ik kan de wol nog wel gebruiken voor kleine projecten maar niet waarvoor ik het bedoeld had. Dus dat was wel een beetje balen. Maar goed van fouten leer je het meest.
Misschien zie ik zondag nog bekenden of medebloggers op de Patchwork en quiltdagen.