zondag 22 augustus 2010

Collage

Ella en Wouter ( die ook bij mij in de groep van ballet zitten) geven vanmiddag een barbeque ter afsluiting van de zomer vakantie. Want over een week begint gelukkig ballet weer.
Om nu iets mee te nemen voor ze heb ik een  collage gemaakt. Nu reizen ze veel en lang, en zijn oa in landen geweest als India en Thailand. Vorige keer heb ik gevraagd of ze een krant van India mee wilden nemen voor me zodat ik daar iets mee kan doen. Tijdens hun reis krijgen we dan ook mails en foto s mee gestuurd. Op de grote foto kun je zien hoe ze reizen, met een onderstel van een kinderwagen waar de baggage op ligt, en het oranje fluitje die Wouter om zijn nek heeft, gaat ook altijd mee, voor de veiligheid.
Ik ben erg benieuwd wat ze er van vinden.
Posted by Picasa

dinsdag 17 augustus 2010

Stempel

Vorige week was ik bij de Action en zag daar een mooi doosje met onderzetters, maar wat ik nog leuker vond is dat ik het kon gebruiken als stempel. Nu was vanmiddag Nienke bij me, wat erg gezellig was, en ze zei die moet je op je blog zetten, nu eerst maar even geprobeerd of het wel werkt. Ik heb een lapje erop gelegd en ben daar overheen gegaan met een paintstick. En het resultaat is goed vind ik en Nienke ook. Onderzetters kosten bijna 3 euro. Ze zijn wel allemaal hetzelfde, maar ze zijn voor vele doeleinden geschikt.


Posted by Picasa

vragen over landschap

Om een paar vragen te beantwoorden van Hannie  Aart en Liesbeth, doe ik het even op deze manier omdat je soms niet rechtstreeks terug kunt mailen.
In het landschap heb ik aan ( vreemde materialen) colback en een lichtgevende garen wat ik eerst gebreid heb. Ik denk dat ik toen voor het eerst met andere materialen heb gewerkt, het quiltje heeft een afmeting van
68x55 cm. De foto is op de veluwe genomen tussen Garderen en Apeldoorn.
Liesbeth schreef of wij s`nachts aan het bloggen zijn, maar ik heb het toch heus vanochtend pas geschreven. Ik snap ook niet waarom de computer de reactie tijden op de nacht zet. Ik zal eens gaan kijken of hier achter kan komen.

Landschap

Omdat we op dit moment in huis nog aan het schilderen zijn en ik erg weinig in mijn naaikamer zit, maar weer een oudje op mijn blog. Deze heb ik gemaakt in 2007 en gemaakt naar een foto op een weg door het bos.
Posted by Picasa

donderdag 12 augustus 2010

Roos

 De "Roos" het is een eigen ontwerp gemaakt in 2002 met de glas in lood techniek.
Posted by Picasa

woensdag 11 augustus 2010

Convergence

Naar aanleiding van het boek Convergence van Ricky Tims heb ik deze gemaakt in 2005. Ik had alleen vind ik zelf iets meer kleur verschil moeten gebruiken, maar aan de andere kant is het vage misschien ook wel mooi.
Posted by Picasa

dinsdag 10 augustus 2010

Ronde bol

Omdat we aan het verbouwen zijn mis ik mijn quilts aan de muur, dus vandaar dat ik ze nu maar op mijn blog zet. Kan ik er toch nog af en toe van genieten.
Posted by Picasa

maandag 9 augustus 2010

kast opgeruimd

Vandaag maar eens mijn lapjes kast opgeruimd, het is een leuker karwei dan in huis opruimen, erg leuk om te kijken wat voor schatten er in liggen, lapjes die je soms alweer vegeten was.  De rechterkant zijn de stoffen die ik in de loop der jaren gekocht heb. En de linkerkant zijn de bovenste twee planken zelf geverfde lappen. Eigenlijk best een zielig stapeltje vergeleken bij de rechterkant. Daar ga ik dan in de loop van de komende weken maar eens wat bij maken. Onderin de kast zie je een doos staan. Dit is de naaidoos van mijn moeder, die nam ze vroeger mee naar de naaischool. Ik heb ook een foto van de binnen kant  gemaakt. Zonde dat hij in de kast staat natuurlijk maar ik kan `m niet kwijt. Maar weg doen doe ik ook niet.
 Posted by Picasa

dinsdag 3 augustus 2010

breakdown

Vorige week heb ik de lap opnieuw bewerkt met verf uit de losse hand, en gisteren heb ik de lap na het strijken gewassen en was erg nieuwsgierig hoe hij eruit kwam. Een stuk lichter geworden vind ik zelf maar ook nog steeds mooi.
Posted by Picasa