woensdag 31 maart 2010

kaarten

Vanavond nog een paar gemaakt. Toch vind ik het lastig om een goede foto te maken. In het echt vind ik ze namelijk mooier. Ze zijn dan mooier van kleur en sprankelender.
Alle tips zijn welkom.
Posted by Picasa

Kaarten

Ik heb de fiberkaarten nu gescand zoals Klaske vertelde ik vind ze wel veel beter over komen zo.
Afgelopen twee weken ben ik bezig geweest met kaarten maken. Ik ben hier mee begonnen naar aanleiding van de regiodag in Hierden waar we een leuke workshop hadden over transparantie en fuff paint. Puff paint heb ik nog niet in mijn bezit, ik had gehoopt dat bij het textiel festival te kunnen krijgen maar helaas. Ik kan het bestellen bij Zijdelings. De andere kaarten heb ik gepuncd en gestikt en met tyvek versierd. Inmiddels al een leuk aantal.
Posted by Picasa

zondag 28 maart 2010

Leiden

Gisteren ben ik met mijn man naar het Textiel festival in Leiden geweest. We hadden een hele mooie dag, lekker weer en in de stad was het ook gezellig druk.
Eerst zijn we naar de miniquilt tentoonstelling gelopen want ik wilde toch ook wel even zien hoe mijn quiltje erbij hing. Ook heb ik veel bekende namen zien hangen.



Daarna door naar de Pieterskerk, het was maar goed dat ik een plattegrond had uit geprint, want het was veel lopen. Veel verschillende objecten gezien. Sommige spreken je aan en andere minder. En ja de winkels waren ook leuk en ook nog wat gescoord, wat ik graag wilde hebben. Daarna nog naar de hortus botanicus, wat ook leuk was om de boom te zien met breisels. En als laatste nog het museum voor oudheden, waar in de hal verschillende textielwerken hingen.
Dus een geslaagde dag. En DH heeft foto`s genomen, zo kan ik thuis nog eens heerlijk nagenietenPosted by Picasa

dinsdag 23 maart 2010

fibermail

Gisteren heb ik een fiberkaart gemaakt. Het thema voor de maand Maart is deur. Een leuk thema maar ik heb even lopen twijfelen of ik deze maand wel mee zou doen. Ik vond het ook wel lastig. Totdat ik me bedacht dat ik ooit een keer in een Quilting Arts iets had gezien, wat ik toen al erg leuk vond. Je verft een lap stof, met witte verf en daaromheen met een donkere kleur. Ik heb het daarna gedroogd met de fohn. Anders duurde het mij te lang voor ik weer verder kon. Daarna ga je met alcohol en een prop tissues over het geverfde deel, maar dat had ik niet bij de hand, dus ik heb het vervaagd met verdunde chloor. Daarna heb ik het gestikt en geborduurd en met kraaltjes en strikjes versierd. En ach  borduren met de hand is soms ook best een leuk werkje.
Posted by Picasa

zondag 14 maart 2010

kaarten

Vandaag heb ik twee kaarten gemaakt, deze heb ik naar aanleiding van de regiodag gemaakt. De Workshop die we kregen ging over transparantie. Heel erg leuk om te doen, ik heb ze lekker met de hand op de bank geborduurd.
De bovenste heb ik gemaakt voor een vriendin, haar moeder is het afgelopen weekend overleden.
En de onderste eigenlijk zomaar omdat de rondjes een mooi effect geven.
Posted by Picasa

zondag 7 maart 2010

Vlinder kaarten

Aankomende donderdag hebben we in Hierden de regiodag, en onze regio vertegenwoordigers nemen na 10 jaar afscheid. Ik vind het elke keer weer zo knap van ze om weer iets leuks te bedenken, en 10 jaar is toch ook een hele tijd. En ja om ze toch een blijk van waardering voor hun jarenlange inzet te geven, heb ik vanmiddag voor hun allebei een kaart gemaakt.
Posted by Picasa

maandag 1 maart 2010

Handwerkbeurs

Gisteren ben ik met mijn vriendin naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest, zoals ieder jaar was het weer een hele leuke beurs, zoals jullie zien heb ik ook nogal het een en ander gescoord. Ik had vorige week  een pakketje besteld bij Stof tot verven, en dat heb ik zondag meteen opgehaald. Scheelt in ieder geval weer porto kosten, en daar kun je dan weer een leuk pakje wol of zo voor meenemen.
Posted by Picasa