zaterdag 30 oktober 2010

Design academie

Gisteren ben ik met een vriendin naar de Dutch Design week in Eindhoven geweest. Lekker relaxed met een herfsttoer treinkaart.
De studenten presenteerden hun eindwerkstukken, in de Design Academie. Een zeer eenerverende dag kun je wel zeggen. Erg veel mooie en ook minder mooie stukken gezien. Van degene die ik mooi of bruikbaar vond heb ik een aantal foto`s genomen.  De kraag en de broek vond ik heel bijzonder, mooi gemaakt en geinspireerd op dieren, die kunnen veranderen van huid of van kleur. De maakster had ook nog twee broeken gemaakt , wat ik erg leuk vond, het deed mij denken aan de snake trail die ik gemaakt had voor Colours of Africa.
 Bij deze foto heeft de maakster gedacht aan het recycelen van plastic. Van de supermarkt tasjes heeft ze eerst  repen geknipt en die op een spinnenwiel gesponnen, en deze later met een weefgetouw geweven, heel bijzonder. Bedoelt voor de industrie. Erg leuk ook voor ons art quilters natuurlijk. Weer een andere manier om met plastic te werken.

Bij deze foto is de student uit gegaan van positieve en negatieve emoties zoals winnen en verliezen, zwart en wit, angst en triompf, liefde en haat. Om zo tot een balans te komen in zijn patronen. Als je lang naar zijn patronen kijkt dan zie je niet alleen het mooie maar er is ook een donkere kant.
En dan zijn dit maar een paar foto`s die ik heb genomen, maar ja ik kan niet alles erop zetten. Ik vond het in ieder geval erg leuk en heel bijzonder.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Hannie zei

Heel interresante objecten Suze. Ik was van plan om morgen even te gaan kijken! Ik heb ook een concert,dus heb maar weinig tijd. Misschien genoeg om wat mooie dingen te zien?

Liesbeth Wessels zei

Heel bijzonder ! Ik vind die kraag erg mooi. Dat zal vast een heerlijke dag geweest zijn, groet liesbeth

mia de vos-weber zei

Geweldige ontwerpen zo te zien, grappig dat er ook geweven werd met plastic, ik heb afgelopen jaar kaarten geweven met plastic repen op de basisschool, ik heb dat gedaan met de kindjes uit groep 1 en 2.
gr. mia