maandag 19 juli 2010

sunprinting

Eindelijk het is na de uitleg van Cobi dan toch gelukt. Zijn ze niet prachtig geworden. Ik zal het even uit leggen de bovenste heb ik in een plastic bakje gedaan waar ik eerst water en trapsuutjies de blue navy trasparante verf had gedaan even doorroeren, een lapje van 20x20 nat gemaakt en het lapje erin gelegd toen alleen met mijn handen even doorgeroerd. Eruit gehaald en licht uitgeknepen en het blad erop gelegd. Even aangedrukt en in de zon gelegd.

De tweede heb ik de zijdeverf gepakt, zo uit het flesje op het lapje van 20x20 gesproeid, papier erop gelegd en in de zon gelegd. Eigenlijk zie je meteen het verschil met mijn  vorige pogingen, omdat het blad en het papier zodra het droog is al snel loslaat. Ik snap nu ook dat het echt kletsnat moet zijn.


Wat een feest. Zo leuk als het dan toch eindelijk lukt.
Ik wil dan ook iedereen bedanken die zo mee denken en een berichtje achter laten.
Posted by Picasa

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Fijn Suze,dat het is gelukt. Allebei verschillend maar erg mooi! Dus je moet echt verf gebruiken met strijkfixatie, anders spoel je de verf er weer uit!

Nienke zei

Super mooi geworden Suus, bedankt voor je uitleg. Ik droog vast wat mooie bladen om straks ook uit te proberen als ik weer terug benn van vakantie ;-)!!

Aart zei

Wat zal dit spannend zijn geweest, toen je hieraan bezig was. Zitten we in een flow?
http://quiltaart.blogspot.com

nadia zei

Ziet er super uit Suus!! Enne....aan zon geen gebrek voor deze techniek :)

christina zei

vandaag wordt het weer super weer voor dit soort vertier. Je resultaten zijn schitterend geworden.

Corryna Janssen zei

Het zijn prachtige lappen geworden. Ik heb ook nog van die verf. Binnenkort toch maar eens proberen.