woensdag 30 juni 2010

Vakantie

Zo na eerst maar weer eens alles bijgelezen te hebben is het nu weer tijd voor mijn blog. Jullie zullen vast al wel gedacht hebben, we lezen niks van Suus, maar ik was met DH op vakantie naar het mooie Italie. Eerst zijn we een week in Noord Italie geweest, en daarna nog een week in Toscane. Toscane was voor ons helemaal nieuw. En we vonden het prachtig, ons uitzicht vanaf het balkon was geweldig. Zoals jullie kunnen zien op de foto. Daaronder zie je olijfbomen, de olijfgaard is van de huiseigenaren, waar we het huis van huurden.
Het weer viel een beetje tegen, maar mooi genoeg om stadjes in Toscane te gaan bezoeken.

We zijn dan ook naar Lucca en Florence geweest. Allebei zeer de moeite waard. De foto van de kerk hebben we in Florence genomen, wat dus een kathedraal is en werkelijk zo mooi, imposant, en groot. Het is de Duomo kathedraal. We zijn er niet naar binnen gegaan, want zoals je kunt zien stond er een behoorlijke rij te wachten. En wij zijn niet echt van de rijen. Achteraf misschien jammer maar we gaan er vast nog wel een keer naar toe.

Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Hoi Suus, welkom terug. Het was stil op je weblog.
Wij zijn ook echte italiegangers. We zijn dol op de dolomieten, daar komen meestal ieder jaar wel.
Maar Toscane is ook geweldig. Ook in Siena geweest ??
En ja nu wennen aan de hitte hier. Minder fijn dan de warmte op een toscaans terras toch.
groet Liesbeth

Hannie de Beer zei

Fijn,om weer iets op je blog te lezen Suze! Mooie steden en kerken heb je gezien,en even afstand kunnen nemen van alle "thuisdingen" Toscane is prachtig,en het is zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan,want de kathedraal in Florence is schitterend! Lucca ken ik niet maar ongetwijfeld ben je ook in andere mooie stadjes geweest? In ieder geval hebben we al een paar weken mooi weer hier,dus kun je nog even genieten!

Janny zei

Mooi dat je terug bent en genoten hebt van je vakantie Suze. Ik las je verslag en dacht er is iets niet goed....! Want de kathedraal heet volgens mij Duomo-Santa Maria del Fiore. Wij zijn er in 2002 geweest en ook in Luca. Ik heb nog een kaart van het gebouw en daar staat de naam op.
Wij waren met een Cultuurreis van SRC-reizen. Kan ik iedereen van harte aanraden (nee, ik krijg geen provisie voor dit betoog...hihi)
groetjes, Janny