vrijdag 16 april 2010

Workshop zeefdrukken

Afgelopen week heb ik een 3 daagse workshop in Essen gehad. Onze lerares was Yda Walt,  zei komt uit Zuid Afrika en is nu in Nederland oa ook voor Colours of Africa die dit weekend het textielevenement hebben. Er zijn in Essen verschillende tentoonstellingen. oa van de groep Texui en van Yda Walt, en ook van Dijanne Cevaal, en zaterdag is de veiling van alle ingezonden kunstwerkjes.
Ook stond er een groot artikel in de De Stem (krant) over het textielevenement aankomend weekend, en laat daar nu een textielwerk van mij in staan wat ik destijds had ingezonden voor de veiling, met mijn naam eronder. Ik heb de krant dan ook van Annette mee gekregen. Helemaal leuk natuurlijk.
Maar goed nu even over de workshop. Ik vond het een super workshop en Yda een zeer enthousiast en fijn mens om les van te krijgen.Ik heb dan ook erg veel geleerd over zeefdrukken, compositie, en weer discharge.
Maar ook om op verschillende stoffen te zeefdrukken, zoals links de blauwe foto is een zijde fluweel en de foto met vis is een ponge zijde. Maar ook een bestaand stofje is leuk om op te drukken, zoals de middelste. En de rechste foto is gedrukt met gescheurd krantenpapier, wat ook weer een heel mooi effect geeft. Ook heb ik er nog een gemaakt met foto`s van mijn man zijn jeugd, die is erg mooi geworden maar daar wil ik nog niet te veel van laten zien, ik ga proberen om daar een klein gedeelte van in de kop te zetten.
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

hannie zei

Gezien je prachtige resultaten was het zeker een geslaagde workshop Suze! De zijdefluweel geeft zo'n prachtige glans! De zeefdruk met de krantensnippers is ook erg leuk geworden.Ik heb ook je andere werkstuk al kunnen bewonderen,Geweldig!

hannie zei

Wat leuk zo'n om een artikel met foto van je werkstuk in de krant te zien! Jammer genoeg kan ik niet naar de veiling. Er is ook een quiltje van mij bij wat wordt geveild.

nadia zei

Hoi Suus, leuke foto's heb je geplaatst! Het waren drie vermoeiende maar leerzame dagen. Niet teveel file gehad op de terugweg? Enne....dat "kleine" stukje foto in de kop is dat bewust of wilde blogger dat bij jou ook niet doen :) Groetjes, Nadia

Ellen zei

Prachtige resultaten Suus.