dinsdag 20 april 2010

geverfe lappen

Weer geen rood, hoe krijg ik het voor elkaar, zelfs na de tip van Hannie geen rood. Maar wel mooi van kleur, en ook de bovenste lap is een katoenen fluweel vind ik erg mooi. Die had ik dus eerst in het verf bad van gisteren, uit het bad gehaald in de spoelbak laten liggen, en een beetje uitgeknepen, en daarna met het nieuwe verfbad voor rood, ( rode jaspis, beetje azuriet, en een beetje onyx) met het spuitflesje erover heen gespoten. Ze passen wel heel mooi bij de rose lappen. Nu heb ik een grote lap in het verf bad liggen, eventueel voor een achterkant.

Posted by Picasa

3 opmerkingen:

hannie zei

Ze zijn wel mooi Suze! Vooral het fluweel,dat glanst zo mooi als het geverfd is! Misschien zit er inderdaad wat teveel azuriet in? Als je eens verschillende mengsels maakte, en daar telkens een klein lapje in stoppen? Wat ook helpt,is heel weinig water. Ik doe de stof in een zakje of bakje,giet er 200ml zoutoplossing bij. Een beetje knijpen,en dan de verfoplossing, na een kwartier 200 ml sodaoplossing. Dit zeker een dag laten staan,liefst in de zon of op de verwarming. Ik stuur je een low water tabel voor het verven. Zelf probeer ik maar gewoon wat kleuren uit. Het is heel moeilijk,om precies de kleur te krijgen,die je in je hoofd hebt. Succes! P.s. probeer het ook eens met het mengsel ros toermalijn. Bij stof tot verven zeiden ze dat het een mooier rood geeft?

geni zei

Hoi Suus,
Een voorbeeldje: Granaatrood is 90% Robijn en 10% Turquoise
Via Stof tot Verven" kan je dit voorbeeld en nog meer recepten en kleurkaarten terugvinden. Als je niet zeker weet of de kleur goed wordt, of je werkt met een ander merk, probeer het mengsel van kleuren die er op lijken, dan eerst uit op papier. Succes!

Margeeth zei

Volgens mij moet je er helemaal geen blauw door doen, maar juist geel! Rode jaspis met een heel klein beetje citrien en dan uitproberen hoeveel citrien je precies nodig hebt.