woensdag 24 februari 2010

Vlechtquilt

Vandaag ben ik begonnen aan een vlechtwerk. Ik heb nog zoveel quilt katoentjes in de kast liggen en ik vond dat ik dat eerst maar eens moest opmaken. De laatste tijd heb ik alleen nog maar artistiek werk gedaan, wat ik ook heerlijk vind om te doen. Maar soms moet je ook eens opruimen. En nu ik mijn stofjes wel tevoorschijn moest halen, wist ik van sommige het bestaan niet eens meer, en dat is toch dan toch wel leuk. Nu kreeg ik een tip van mijn vriendin, dat op de site van Quiltville leuke patronen staan, op een snelle manier. En daar stond ook het vlechtwerk bij, dus de keus was snel gedaan.Ik had het patroon ook al eens gezien in de quiltmania en in een boek van Kaffe Fasset. Maar daar word gewerkt met een malletje. Nu heb ik in het verleden al zoveel gewerkt  met malletjes, en ik wilde nu wat sneller werk. Je begint met een vierkantje van 2,5 inch. Daar leg je een volgend lapje op van 2.5 bij 6 inch. Deze stik je, en dan ga je alleen nog verder met 2.5 bij 6, zo ga je door totdat je vind dat het lang genoeg is om te snijden, je snijd de rest eraf, en gaat gewoon weer verder met de 6 bij 2.5 inch. Dit werkt best wel lekker, het is alleen veel snijwerk.
En ja, nu stik ik het op mijn feitherweight, dat is toch een hele andere beleving dan op de Bernina. Is gewoon genieten. Ik ben maar een beetje een naaimachine freak.
Op de eerste foto zie je dat er nog extra stof aan zit, en de tweede foto heb ik het eraf gesneden met het rolmes. Nu moet ik niet te snel gaan want ik wil `m eigenlijk mee nemen als we op vakantie gaan. En de feitherweight die gaat gewoon mee.

Today I started with a braid. Lately I've only artistic work done, what I love to do. But sometimes you also clean. And now I had to get my fabrics have emerged, some of it I did not even exist, and that's still fun. Now I got a tip from my friend, that the site of Quiltville patterns are fun, in a quick manner. And there was also in the weaving, so the choice was quickly .Ik had already seen the pattern in the Quiltmania and a book by Kaffe Fasset. You start with a square of 2.5 inches. As you put another piece of 2.5 by 6 inches. This stitching you, and then you only go 2.5 to 6, so go through until you find its long enough to cut, you cut the rest off, and just goes back further by 2.5 to 6 inches. This works pretty good, it is much carving.
And yes, now I stich it on my feitherweight, that's a whole different experience than on the Bernina. Is just enjoy. I am a bit of a sewing machine freak.

The first photo shows that there is more fabric at the end, and the second photo I cut it off with the rotary cutter.

3 opmerkingen:

hannie zei

Dat is ook toevallig Suze?
Ik ben ook met een vlechtwerk bezig, mmaar wel met malletjes. Ik had nog een Hofman Balipop pakketje liggen. 6 banen zijn klaar. Inderdaad gaat het niet vlug met de hand. Ik doe het alleen om 'savonds op de bank een handwerkje te hebben.
Je hebt wel heel gezellige kleuren gekozen!

Anja.M zei

Deze is ook erg leuk, ik heb hem in een boek staan voor jelly rol's.

Anoniem zei

Hoi Suus.Mooie site heb je gemaakt,ik bedoel dat de dingen die erop staan mooi zijn!Quiltville is een handige site om idd alle restjes eens op te maken ik kijk er ook wel op.Die vlechttechniek is wel heel leuk.
Groeten van Marrie-Jette.