maandag 8 februari 2010

Boek

Afgelopen zaterdag heb ik bij Zijdelings een boek meegenomen over zeefdrukken. Ik heb er gisteren al even in gelezen en zoals ik het zie en lees vind ik het een erg goed informatief boek. Ik zit ook een DVD bij. Is altijd handig omdat ik technisch Engels nogal eens moeilijk vind, en als je ziet hoe het gedaan word, ik het beter begrijp. Vooral de materialen vind ik lastig omdat in Nederland het anders genoemd word. Zouden ze eigenlijk hetzelfde moeten laten.


Last Saturday I brought a book with screenprinting. I've read in here yesterday and as I see and read I think a very good informative book. Including a DVD. Is always good technical English because I often find difficult, and when you see how they do it, I understand it better. Particularly difficult because the materials I find in the Netherlands otherwise mentioned. I Would they really have to same.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Aart zei

Suus, wat leuk dat je je gaat inlezen over zeefdrukken, ik ben vorig jaar naar een probeerles geweest, maar dat was zeefdrukken op papier en alle rommel en schoonmaak na het zeefdrukken weerhield me om verder te gaan. Ook zou zeefdrukken op stof niet behandeld worden. Met mijn laatste verjaardag heb ik geld gevraagd en een drukzeef gekocht, Het boek van Linda&Laura Kemshall, genaamd Quilttechnieken Verven en bedrukken, vind ik erg goed. ISBN 9789059208223. Voor ik weer jarig word en dat is al binnen 5 weken wil ik mijn eerste zeefdruk gemaakt hebben. Ik vind dit een inspirerend boek en het ligt naast mijn bed om 's ochtends met 2 koppen koffie weer eens door te nemen. Ook andere technieken komen aan bod. Ik heb wel een goed adres voor je als je een drukraam nodig hebt , je kunt daar zelfs kiezen voor een tweede hands die wel opnieuw bespannen is.

hannie zei

Leuk Suze,dat je ook wilt gaan zeefdrukken. Het is een fijne techniek met veel mogelijkheden,die ik ook regelmatig toepas. De boeken van Claire Ben en Leslie Morgan zijn het waard om aan te schaffen.Al heb ik zelf wel wat moeite met het Engels,er zijn duidelijke afbeeldingen bij. Ze hebben erg goede voorbeelden en uitleg! Ik denk dat je heel wat mee kunt experimenteren? Succes!

Tonny Nichol zei

Ik heb dat boek ook gekocht vorig jaar zomer in Birmingham en het meteen laten signeren.Claire en Leslie waren daar demonstraties aan het geven. Het is zoal Hannie zei: Een heel geknoei. Je doet het er niet even tussendoor! Wij hebben met onze Tegendraadse bee onlangs een techniekmiddag zeefdrukken gedaan, dat is veel handiger. LTC waar we onze bee houden is een groothandel in hobby artikelen. Zij verkopen ook de stof om te zeefdrukken. Als je dan een schilderijlijstje gebruikt ( oud of b.v. van de Action of Xenos) dan kun je daar je stof opspannen met nietjes en afwerken met duckttape. Zo hebben wij het ook gedaan. We maakten mallen van (frazer )papier en maakten zo afdrukken. Ook hadden we een aantal kant en klare zeefdrukramen met mpooie motieven er op die we van elkaar mochten gebruiken.Er valt nog heel veel te leren op dit gebied. Wat je te oranje tyvek betreft: Kun je het niet oververven of met een bronspoeder of verf bewerken?