maandag 30 november 2009

Landschapje

Afgelopen week maar weer eens een quilt van mezelf meegenomen, die al 2 jaar in de quiltwinkel hing. Ik was vergeten dat hij toch best wel leuk is.


Last week once again brought a quilt from me, already 2 years in the quilt shop hung. I had forgotten that he was still pretty .
Posted by Picasa

zaterdag 28 november 2009

Engels

Vanaf vandaag heb ik mijn weblog ook in het Engels, het zal misschien niet altijd vlekkeloos Engels zijn, maar ik vond het jammer dat ik dat nog steeds niet gedaan had.

As of today I have my weblog in English, may not always flawless English, but I was sorry I had not yet done.

maandag 23 november 2009

Give-away gewonnen

Erg leuk om te vermelden, ik heb de give-away van  jacqueline gewonnen.

Very nice to mention, I have won the give-away of jacqueline.

Toilettasje

Ik heb vandaag een toilettasje gemaakt. Onderlapje is katoen, daarover heen draden wol en angelina en reepjes fusiblefilm en als laatste laagje een organza van de Xenos, waar een mooie goud opdruk op staat. Bij de eerste foto heb ik het tasje niet met de heatgun bewerkt, de tweede foto wel gedaan. Maar de organza van de Xenos smelt denk ik door de goud opdruk erg slecht weg. Ik vind het leuk om het verschil te laten zien. Zo heb ik een voor en een achterkant.

Today I have created a toilet bag. The background is cotton, wool over it and wires and strips angelina fusiblefilm and finally a layer of organza , where a beautiful gold imprint on it. In the first photo I took the bag with the Heatgun not worked, the second picture i did. But the organza melt I think the gold imprint very bad way. I like to show the difference. So I have a front and a rear.




Posted by Picasa

zondag 22 november 2009

Glitter schoenen

Dit heeft even niets te maken met Patchwork of quilten, maar wel met creatief bezig zijn. Nu hebben we een feest in December en ik heb al een jurk gekocht, en daar zijn glitter schoenen erg mooi bij, maar om deze nu te kopen voor een avond, vind ik toch een beetje te dol. Dus goedkope pumps gekocht voor 10 euro, een busje lijm spray van Bison Kit, en een busje glitters. Nou het resultaat mag er zijn toch.
Posted by Picasa

Colours of Africa

Vorige week heb ik twee werkstukjes gemaakt voor het project. Colours of Africa. De bovenste heet Snake trail.  En de Afrikaanse dames heet Mystiek.Ik wilde even wachten met ze op mijn Log te zetten, maar Annette heeft ze nu gezien, en ze staan nu ook de weblog van Colours of Afrika, dus ik vond dat het nu wel kon.
Posted by Picasa


Last week I made two quilts for the project. Colors of Africa. The upper called  Snaketrail. And African women called Mystiek.Ik wanted to wait to put them on my log, but Annette has now seen them, and they are now the weblog of colours-of-africa, so I thought it could.

dinsdag 17 november 2009

Werkkamer

Deze week ben ik met een paar werkjes bezig. Het is voor het project Colours of Africa kan nog net, de sluitings datum is 1 December. Ik kan ze daarom nu nog niet laten zien, anders is het geen verrassing meer voor de dames. Vandaar dat ik dacht dan maak ik een paar foto`s van mijn werkkamer.


Posted by Picasa
This week I am busy with a few projects. The project is for the Colours of Africa the closure date is 1 December. Still now I can not show, otherwise it is no surprise for the ladies. So I thought I make a few picture of my studio.

donderdag 12 november 2009

landschapje

Vandaag heb ik het berg landschapje afgemaakt, ik heb een lijstje gekocht zodat ik `m vanavond aan Ans kan geven. Ik heb `m ook gesigneerd, dat is dan ook het enige wat ik gestikt heb. Alle andere materialen zijn gepuncd. De ondergrond lap is een lapje vilt, en voor de bergen heb ik een donkerder kleur vilt gebruikt. Daarna met de sjaal en met zijdewol de bergen gepuncd. De lucht met een hele fijne tule en wol .Het water is van merinowol, organza, en een soort van feest verpakkingsmateriaal gemaakt. Het zand heb ik met wol en vlas gepuncd en de gras sprieten met cocos vezel.
Posted by Picasa

I have the mountain landscape finished, I have bought a list so I `give it tonight to Ans. I `m also signed, that's about all I have stitched. All other materials are puncd. The substrate is a piece of felt, and the mountains with a darker felt. Then with the scarf and silkwool mountain puncd. The whole air with a delicate tulle and wool. The water is of merino wool, organza, and a kind of celebration packaging made. The sand I use wool and hennep and the grass with some cocos fiber

donderdag 5 november 2009

Landschapje

Gisteren had ik de cursus punchen. Veel nieuwe materialen geleerd, en thuis natuurlijk meteen verder aan de slag. Nu had ik een sjaal gekregen van een vriendin en die had ze nog niet zo lang geleden gekocht. De sjaal kwam uit een bak van 5 euro, maar het vervelende voor haar was dat de sjaal kapot was. ERG!! Ik helemaal blij met die sjaal want de sjaal heeft een mooi open geweven structuur. Dus die wilde ik erin verwerken. Nu zijn wij 2x op vakantie naar Italie geweest, en dan heb je ook leuke foto`s. Dus dit is het resultaat geworden. Op de bergen ligt dus nu de sjaal van Ans, ( zal ze leuk vinden). Ik heb het alleen gepuncd. Niets gestikt en genaaid.


Yesterday I had the course punch. Many new learning materials, and of course immediately go home to work. Now I got a scarf from a girl friend, and that she had not so long ago. The scarf came out a bowl of 5 euros, but it was annoying to her that the scarf was broken. VERY! I am totally happy with that scarf, because the scarf has a beautiful open weave structure. So I wanted to handle it. Now we have 2x on holiday to Italy, and then you have nice pictures. So this is the result became. On the Mount is now the scarf from Ans, (she will love it ). I just gepuncd. Nothing stitched and sewn.

dinsdag 3 november 2009

regiodag

Vandaag een hele leuke regiodag gehad in Spakenburg.
We begonnen met een erg leuke lezing van een mevrouw, die al wandkleden maakte vanaf 1969, maar volgens een vriendin kon ze dat helemaal niet. Nou wij vonden van wel, en eigenlijk was ze haar tijd ver vooruit. Hele vrije werken, en bij elk kleed was wel een verhaal. Je kunt wel zeggen dat het herinnerings wandkleden waren. Daarna was er een Show and Tell. Veel dames hadden iets mee genomen om te laten zien. Nadat we de lunch hadden gehad, kregen we een mooi pakket, een documentenmap met leuke lapjes een velletje Vliesofix en een schilders frame om je werk daarop vast te maken als het af is. De bedoeling was een mozaik te maken. Je kon zelf een motief of patroon tekenen, of er waren patronen. Die van mij moet ik dus nu nog af maken, die laat ik tzt nog zien. Al met al weer een hele leuke dag gehad.
Posted by Picasa