woensdag 14 oktober 2009

Monoprint

Eigenlijk moest ik de tuin in maar ik heb me daar aan kunnen onttrekken.
Ik heb vanmiddag heerlijk een experiment gedaan met monoprint.
Op een glas plaat wat verfpasta aanbrengen een sjabloon erop leggen en de lap stof erop. Daarna met een deegroller erover heen rollen.
De bovenste is een papieren sjabloon.
De tweede zijn gedroogde blaadjes.
De laatste twee zijn herfstblaadjes van de Xenos. En nu moet ik er nog iets mee gaan doen.Weer iets om over na te denken.
Posted by Picasa

7 opmerkingen:

hannie zei

Ze zijn buitengewoon goed gelukt Suze! Vooral de oranje vind ik heel artistiek. Allemaal zijn ze mooi trouwens. Wel wat leuker dan dan tuinklusjes toch? Daar probeer ik me ook wel eens aan te onttrekken. maar nu met de herfst ontkom ik er niet altijd aan!

Anita (Sniet) zei

Welkom in blogland. Ik hoef je niet te waarschuwen denk voor 'de verslaving'. Daar heb je al meer van gehoord maar zo leuk! Heel leuk je experiment, zo kun je echt je eigen draai aan een quilt geven. Ik kom zeker vaker langs. Groetjes Anita

Anoniem zei

Je blog ziet er erg mooi uit, ik ben helemaal verliefd op de quilt in je header. Is dat een hortensia?

Suus zei

Oh dank je wel Mai,
Leuk dat je op mijn blog bent geweest,en ja dat heb je goed gezien dat is een hortensia,gemaakt met een vouwtechniek,op een geverfde ondergrond lap.

Hennie zei

Hallo Suus,
Ik heb even op je blog rond gekeken, ziet er leuk uit. Veel succes, ik kom nog wel eens langs.
Groetjes Hennie.

Anoniem zei

Hai Suus,

Je blog ziet er leuk uit hoor,
wat ga jij met de tijd mee zeg!
ik niet!! ha ha
Liefs Thea.

Tonny zei

Hoi Suus

Wat een prachtige hortensiaquilt heb je bovenaan je blog staan! Zoiets zou ik nooit kunnen. Ik vind het wel heel leuk dat je ook met moderne technieken en materialen experimenteert. Ik ben nu ook bezig een sampler te maken, zoals je op mijn blog kunt zien maar ik werk toch meestal modern. Ik denk dat ik niet genoeg geduld heb om het prachtige quilthandwerk te doen. Ik ga je blog volgen! groetjes, Tonny